De praktijk wijst uit dat veel opleidingen zoals Social Work, Pedagogiek, Verpleegkunde, Geneeskunde en Psychologie niet voorzien in de nodige scholing en training op het gebied van agressiehantering en conflicthantering, terwijl de medewerkers binnen veel zorginstelling hier regelmatig mee te maken hebben. Het is de taak en verantwoordelijkheid van de werkgever om zijn personeel scholing en training aan te bieden om op een gepaste en professionele manier met agressie en conflicten om te kunnen gaan. Hierdoor zorgt de werkgever voor een werkomgeving waar de persoonlijke veiligheid van de medewerkers hoog in het vaandel staat.
Wij kunnen medewerkers van uw zorginstelling doelgerichte training geven om op een professionele manier met conflictsituaties en agressie om te gaan, met als doel te de-escaleren en de zorg op lange termijn voort te kunnen zetten met de cliënten of patiënten. Indien gewenst kunnen uw medewerkers getraind worden in het professioneel en cliëntvriendelijk omgaan met fysiek geweld. Ook wordt er ruimschoots aandacht geschonken aan de wettelijke kaders met betrekking tot agressie en geweld en bestaande agressieprotocollen, agressieregistratiesystemen en werkinstructies binnen uw zorginstelling.
Neem gerust contact met ons op voor referenties, nadere informatie of om een vrijblijvende offerte voor een training voor uw zorginstelling aan te vragen.
Deelnemer - Training agressiehantering Gemeente PuttenDe geleerde oefeningen en vaardigheden waren niet te ingewikkeld, maar wel uitdagend en sloten goed aan bij mijn functie.