Zorginstellingen

Helaas neemt de agressie in de zorg steeds meer toe. Steeds meer medewerkers binnen (jeugd)zorginstanties krijgen regelmatig te maken met agressie, geweld, intimidatie, manipulatie en ander ongewenst gedrag van hun cliënten of patiënten.

De praktijk wijst uit dat veel opleidingen zoals Social Work, Pedagogiek, Verpleegkunde, Geneeskunde en Psychologie niet voorzien in de nodige scholing en training op het gebied van agressiehantering en conflicthantering, terwijl de medewerkers binnen veel zorginstelling hier regelmatig mee te maken hebben. Het is de taak en verantwoordelijkheid van de werkgever om zijn personeel scholing en training aan te bieden om op een gepaste en professionele manier met agressie en conflicten om te kunnen gaan. Hierdoor zorgt de werkgever voor een werkomgeving waar de persoonlijke veiligheid van de medewerkers hoog in het vaandel staat.

Wij kunnen medewerkers van uw zorginstelling doelgerichte training geven om op een professionele manier met conflictsituaties en agressie om te gaan, met als doel te de-escaleren en de zorg op lange termijn voort te kunnen zetten met de cliënten of patiënten. Indien gewenst kunnen uw medewerkers getraind worden in het professioneel en cliëntvriendelijk omgaan met fysiek geweld. Ook wordt er ruimschoots aandacht geschonken aan de wettelijke kaders met betrekking tot agressie en geweld en bestaande agressieprotocollen, agressieregistratiesystemen en werkinstructies binnen uw zorginstelling.

Neem gerust contact met ons op voor referenties, nadere informatie of om een vrijblijvende offerte voor een training voor uw zorginstelling aan te vragen.


Omgaan met agressie en conflicten

Nijkerk

Wilt u leren om tactvol en professioneel om te gaan met agressie en conflictsituaties? Wilt u meer leren over en zich professionaliseren op het gebied van agressiehantering? Schrijft u zich dan nu in voor deze unieke open training!

Met regelmaat organiseren we een open training die volledig toegespitst is op het tactvol en professioneel omgaan met agressie en conflicten die in agressie kunnen ontaarden. Zowel particulieren als professionals zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor deze training.... lees meer

De geleerde oefeningen en vaardigheden waren niet te ingewikkeld, maar wel uitdagend en sloten goed aan bij mijn functie.

Deelnemer - Training agressiehantering Gemeente Putten

Zoeken