Openbaar vervoer & Infrastructuur

Binnen het openbaar vervoer komen controleurs, toezichthouders, buschauffeurs, conducteurs, taxichauffeurs, etc. dagelijks in direct contact met zeer veel verschillende mensen. Vaak verloopt dit zonder problemen en kunnen de medewerkers hun werk op een juiste en veilige manier uitvoeren. Het gebeurt echter ook regelmatig dat de medewerker in een heftige discussie terecht komt met een klant of reiziger. Dit kan conflicten opleveren die kunnen ontaarden in agressie. Zoals iedereen via de media heeft kunnen vernemen, zijn conflicten helaas te vaak ontaard in fysiek geweld binnen deze branche. Het is de taak en verantwoordelijkheid van de werkgever om zijn personeel scholing en training aan te bieden om op een gepaste en professionele manier met agressie en conflicten om te kunnen gaan. Hierdoor zorgt de werkgever voor een werkomgeving waar de persoonlijke veiligheid van de medewerkers hoog in het vaandel staat.

Wij kunnen medewerkers van uw organisatie doelgerichte training geven om op een tactvolle manier met conflictsituaties en agressie om te gaan, met als doel te de-escaleren en waarnodig grenzen aan te geven. Indien gewenst kunnen uw medewerkers getraind worden in het gepast en professioneel omgaan met fysiek geweld. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de werkomgeving zoals fysieke zelfverdediging in een rijdende trein vol andere passagiers en bijvoorbeeld de zittende positie van een buschauffeur of taxichauffeur. Ook wordt er ruimschoots aandacht geschonken aan de wettelijke kaders met betrekking tot agressie en geweld en bestaande agressieprotocollen, agressieregistratiesystemen en werkinstructies binnen uw organisatie.

Neem gerust contact met ons op voor referenties, nadere informatie of om een vrijblijvende offerte voor een training voor uw organisatie aan te vragen.


Omgaan met agressie en conflicten

Nijkerk

Wilt u leren om tactvol en professioneel om te gaan met agressie en conflictsituaties? Wilt u meer leren over en zich professionaliseren op het gebied van agressiehantering? Schrijft u zich dan nu in voor deze unieke open training!

Met regelmaat organiseren we een open training die volledig toegespitst is op het tactvol en professioneel omgaan met agressie en conflicten die in agressie kunnen ontaarden. Zowel particulieren als professionals zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor deze training.... lees meer

Door het coachingstraject heb ik veel geleerd over de invloed van mijn houding en gezichtsuitdrukking in bepaalde situaties. Het heeft mij meer zekerheid gegeven dat ik voor mijzelf op mag komen. Het traject heeft mij zelfbewust, zekerder en sterker gemaakt waardoor ik in vervelende situaties makkelijker voor mijzelf kan opkomen.

Maaike Poorta

Zoeken