Onderwijs

Binnen het onderwijs komen leerkrachten en docenten dagelijks in direct contact met leerlingen, studenten en ook vaak hun ouders. Vaak verloopt dit soepel en kunnen de docent en de leerling zogezegd "door dezelfde deur". Het gebeurt echter ook regelmatig dat de docent slecht nieuws aan de ouders of aan een leerling/student moet mededelen. Ook komt het regelmatig voor dat een bepaalde wens van een ouder of de leerling/student zelf, niet ingewilligd kan worden. Dit kan conflicten opleveren die kunnen ontaarden in agressie. Het is de taak en verantwoordelijkheid van de werkgever om zijn personeel scholing en training aan te bieden om op een gepaste en professionele manier met agressie en conflicten om te kunnen gaan. Hierdoor zorgt de werkgever voor een werkomgeving waar de persoonlijke veiligheid van de medewerkers hoog in het vaandel staat.

Wij kunnen medewerkers van uw onderwijsinstelling doelgerichte training geven om op een tactvolle manier met conflictsituaties en agressie om te gaan, met als doel te de-escaleren en een win-win situatie te creĆ«ren. Indien gewenst kunnen uw medewerkers getraind worden in het gepast en professioneel omgaan met fysiek geweld. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht geschonken aan de wettelijke kaders met betrekking tot agressie en geweld en bestaande agressieprotocollen, agressieregistratiesystemen en werkinstructies binnen uw onderwijsinstelling. Ook wordt er aandacht besteed aan de indeling van uw onderwijsinstelling en de organisatiestructuur en bijbehorende verantwoordelijkheden in het geval van een incident. Iedere onderwijsinstelling is anders ingedeeld en in bepaalde mate deels toegankelijk voor leerlingen/studenten. Voorafgaande aan de training zullen wij dan ook een bezoek afleggen aan uw onderwijsinstelling om de training voor uw specifieke onderwijsinstelling volledig op maat te kunnen maken.

Neem gerust contact met ons op voor referenties, nadere informatie of om een vrijblijvende offerte voor een training voor uw onderwijsinstelling aan te vragen.


Omgaan met agressie en conflicten

Nijkerk

Wilt u leren om tactvol en professioneel om te gaan met agressie en conflictsituaties? Wilt u meer leren over en zich professionaliseren op het gebied van agressiehantering? Schrijft u zich dan nu in voor deze unieke open training!

Met regelmaat organiseren we een open training die volledig toegespitst is op het tactvol en professioneel omgaan met agressie en conflicten die in agressie kunnen ontaarden. Zowel particulieren als professionals zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor deze training.... lees meer

De combinatie tussen theorie en de praktijk was zeer prettig en ook door de vele interactie tijdens de training was het een dag met veel afwisseling en teambuilding.

Deelnemer - Training agressiehantering Gemeente Putten

Zoeken